Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ



  Σε κάθε μοφή ζωής και ύλης είναι  η ενέργεια που λειτουργεί σε διαφορετικές συχνότητες .

Η ενέργεια αυτή, γνωστή ως τσι ή δύναμη της ζωής , είναι αυτό που μας κρατά ζωντανούς .
Οι κινέζοι ανακάλυψαν πως αυτό το τσι κυκλοφορεί μέσα στο σώμα κατα μήκος των μεσημβρινών , όμοια με το αίμα ,τα νεύρικά και τα λεμφικά κυκλώματα.
Αυτή η ζωτική δύναμη ζωής ,που κυκλοφορεί από το ένα όργανο στο άλλο, ελέγχει τη λειτουργία των κύριων οργάνων και συστημάτων του σώματος.
Για να μπορεί να διατηρήσει κάθε όργανο μία τέλεια κατάσταση υγείας ,η ενέργεια τσι θα πρέπει να ρέει ελεύθερα κατά μήκος των μεσημβρινών.
Όταν είναι ισορροπημένη, αποκλείεται οποιαδήποτε ασθένεια στο σώμα το νού ή το πνεύμα .
Όλες οι ασθένειες οφείλονται σε μια ανισορροπία σ'αυτή τη ροή ενέργειας.
Οι μεσημβρινοί διατρέχουν ολόκληρο το σώμα .
Σύμφωνα με μια περιγραφή , περιέχουν ένα μη κυτταρικό , άχρωμο υγρό που ρέει ελεύθερα και το οποίο μπορεί να ωθείται από την καρδιά.
26 Ιανουαρίου 2010 5:31 π.μ.
astrowelly1 είπε...

Η ρεφλεξολογία είναι μια εξευγενισμένη τέχνη με επιστημονικό υπόβαθρο που χρησιμοποιεί και συνδυάζει τη μέθοδο της ζωνωθεραπείας με τα ανακλαστικά σημεία του ανθρώπινου σώματος στα πέλματα του ποδιού, στις παλάμες, στα αυτιά, στο πρόσωπο, έχοντας σκοπό να ξυπνήσει τον ανθρώπινο οργανισμό ώστε το ανοσοποιητικό του σύστημα και τα ζωτικά του όργανα να δραστηριοποιηθούν, να αποκτήσουν κύτταρα μνήμης ώστε ο ίδιος ο οργανισμός να αντεπεξέρχεται στις δύσκολες καταστάσεις της ζωής, του περιβάλλοντος και της καθημερινότητας...
05 Φεβρουαρίου 2010 11:23 π.μ.
astrowelly1 είπε...

Ποια είναι η καταγωγή της ρεφλεξολογίας;

Παρατηρείται ότι οι πρώτες αναφορές για την καταγωγή της ρεφλεξολογίας είναι συγκεχυμένες, οι αναφορές που επικρατούν το τελευταίο καιρό για την καταγωγή της είναι:
Η ανάγκη του ανθρώπου για άγγιγμα και στοργή τον προτρέπει να εξερευνήσει και να ανακαλύψει το σώμα του και γενικότερα την οντότητά του. Ο τρόπος που χειρίζεται το σώμα του σιγά-σιγά μετατρέπεται σε αγγίγματα, σε ζυμώματα, σε πιέσεις και αργότερα σε εξειδικευμένες μαλάξεις και διατάσεις.
Η πρώτη αναφορά γίνεται για τη μεγάλη θέληση του ανθρώπου να αλλάξει τον τρόπο ζωής του αναζητώντας θεραπεία και αυτοθεραπεία μέσα από την ύπαρξή του είτε έξω από αυτήν.
Η δεύτερη αναφορά γίνεται για τους Κινέζους όπου το 5000 π.Χ. λέγεται ότι ασκούσαν μεταξύ τους ρεφλεξολογικές πιέσεις στα πέλματα των ποδιών , στις παλάμες των χεριών, στο πρόσωπο, στα αυτιά. Χιλιάδες χρόνια αργότερα το 2008 μ.Χ. ένας κινέζος θεραπευτής αναφέρει σε συνέντευξή του ότι η ρεφλεξολογία και οι τεχνικές της δεν ανήκουν στις κινεζικές θεραπευτικές τεχνικές!
Και γενικότερα η κινεζική θεραπευτική υποστηρίζει ότι η ρεφλεξολογία είναι γέννημα δυτικής θεραπευτικής κουλτούρας και θεραπευτικής τεχνοτροπίας.

05 Φεβρουαρίου 2010 11:28 π.μ.
astrowelly1 είπε...

Η θεραπευτική αγωγή απευθύνετε :

Σε μυοσκελετικά προβλήματα όπως :


Οστεαρθρίτιδα, σπονδυλοαρθρίτιδα, περιαρθρίτιδα, οστεοπόρωση, δισκοπάθεια ,αυχενικό καi σε ημικρανίες.


Σε χαμηλό ανοσοποιητικό


Σε προβλήματα του αναπνευστικού
Σε γρίπη – βαθύ κρύωμα


Σε Γυναικολογικά προβλήματα όπως: Δυσμηνόρροια, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, τραχηλίτιδες, σαλπιγγίτιδες κ.α.


Σε ενδοκρινολογικά προβλήματα
Σε απώλεια ευεξίας
Σε ενεργειακό ξεμπλοκάρισμα
Σε αυτοάνοσα νοσήματα


Σε λεμφικά νοσήματα για αποτοξίνωση .


Σε έντονο ψυχοσωματικό stress.


Πρόληψη για καλή, διατήρηση ,της υγείας μας
σε, όλο το σώμα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου