Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΜΑΣΑΖ - ΣΩΜΑΤΟΣ

05 Φεβρουαρίου 2010 1:39 μ.μ.
astrowelly1 είπε...

Ένα καλό μασάζ είναι ιδανικό για να μας ξεκουράσει από μία δύσκολη μέρα. Το μασάζ είναι μία θεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποιούταν ήδη από την αρχαιότητα τόσο στην Ελλάδα, με τις τεχνικές του Ιπποκράτη, όσο και στην Ινδία αλλά και στην Κίνα, 5.000 χρόνια πριν.

Η εξέλιξη του μασάζ μέσα στους αιώνες έχει οδηγήσει στη δημιουργία ποικίλων ειδών και παραλλαγών που προσφέρουν ευεξία, χαλάρωση, σωματική και ψυχική ισορροπία. Το μασάζ βοηθάει επίσης στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στους μύες και γενικά στα μαλακά μόρια του σώματος και στην ανακούφιση του πόνου.
06 Απριλίου 2010 6:41 π.μ.
astrowelly1 είπε...

Το λεμφικό μασάζ

Είναι μια αποτελεσματική τεχνική που ενεργοποιεί τη λεμφική κυκλοφορία με αργές, απαλές και επαναλαμβανόμενες μαλάξεις και βελτιώνει το μεταβολισμό και τη λειτουργία του οργανισμού. Είναι ιδανικό για κατακράτηση υγρών (πρησμένο πρόσωπο, σώμα, πόδια), αποτοξίνωση, αδυνάτισμα και σωματική κόπωση, ενώ απαιτεί εμπειρία στις κινήσεις.
06 Απριλίου 2010 6:44 π.μ.
astrowelly1 είπε...

Μια μορφή μασάζ που εφαρμόζεται για αθλητικούς λόγους και απευθύνεται κυρίως σε όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό και τη γυμναστική είναι το αθλητικό μασάζ, το οποίο αποσκοπεί στην πρόληψη και διάγνωση των πιο συχνών προβλημάτων, που προκύπτουν από την άθληση. Εφαρμόζεται τόσο πριν όσο και μετά την άσκηση και

06 Απριλίου 2010 6:44 π.μ.
astrowelly1 είπε...
Σουηδικό μασάζ

 Είναι μια από τις πιο γνωστές μορφές μασάζ, που αποτελεί τη βάση του ευρωπαϊκού τύπου μασάζ και χρησιμοποιείται για την αποβολή του στρες, ενώ μπορεί να φανεί χρήσιμο και στην καταπολέμηση του χρόνιου πόνου. Βασίζεται στις αρχές της ανατομίας και της παθολογίας και περιλαμβάνει απαλούς και αργούς χειρισμούς (θωπείες, ζυμώματα, εντριβές κ.ά.) πάνω στους μαλακούς ιστούς.
06 Απριλίου 2010 6:46 π.μ.
astrowelly1 είπε...

Η έρευνα πάνω στο θεραπευτικό μασάζ και στα πλεονεκτήματα του συνεχίζει να δείχνει ότι αυτό μειώνει την καρδιακή πίεση και την πίεση του αίματος, αυξάνει τις ενδορφίνες καθώς και την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου.

Οι έρευνες επίσης έδειξαν πως το θεραπευτικό μασάζ χαλαρώνει τους μυς κι αυξάνει το εύρος της τροχιάς της κίνησης σε όλες τις αρθρώσεις.

Αν και το μασάζ δεν αυξάνει τη μυϊκή δύναμη, εντούτοις αυξάνει τον μυϊκό τόνο. Το θεραπευτικό μασάζ επίσης αυξάνει την «αυτοδιόρθωση » της στάσης του σώματος μας και κυρίως μειώνει τον χρόνο αποθεραπείας ύστερα από τραυματισμό προκαλούμενο από μυϊκή δυσκαμψία όσον αφορά τους αθλητές.

Το μασάζ βοηθάει σημαντικά στο να παραμένει η σωστή ποσότητα υγρών κατά την κυκλοφορία τους ανάμεσα στις μυηικές ίνες άρα και στην ενυδάτωση ή αφυδάτωση αυτών και στην αποβολή τοξινών , μέσο της αποβολής των υγρών, που δημιουργούνται με λάθος διατροφή.

06 Απριλίου 2010 7:02 π.μ.
astrowelly1 είπε...

Στο δέρμα

Βελτιώνει τον τόνο και την ελαστικότητα
Βελτιώνει την θρεπτικότητα του δέρματος
Βοηθά στην φυσιολογική αδενική λειτουργία

Στο σκελετικό σύστημα


Χαλαρώνει δύσκαμπτες αρθρώσεις
Βοηθά στην σωστή ευθυγράμμιση του σώματος


Στο μυϊκό σύστημα


Μειώνει τις συμφύσεις στις μυϊκές ίνες
Βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας των μυών
Μπορεί να χαλαρώσει ή να διεγείρει τις μυϊκές ίνες
Ανακουφίζει απο την ένταση και την δυσκαμψία


Κυκλοφορικό σύστημα


Βελτιώνει την θρεπτικότητα των κυττάρων
Βελτιώνει την τροφοδότηση των κυττάρων με οξυγόνο
Μειώνει την αρτηριακή πίεση


Νευρικό σύστημα


Τονώνει τα νεύρα
Προάγει ένα καλύτερο ύπνο
Προάγει μια κατάσταση καλής υγείας


Λεμφική κυκλοφορία


Αυξάνει την λεμφική κυκλοφορία
Αποβάλει τις τοξίνες και τα απόβλητα του μεταβολισμού


Αθλητές


Αυξάνει την ελαστικότητα και το εύρος κίνησης των αρθρώσεων
Ανακουφίζει από σφιχτούς και πονεμένους μυς
Μειώνει τον χρόνο αποθεραπείας/ανάκτησης μετά από τραυματισμό ή άσκηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου