06 Απριλίου 2010 7:05 π.μ.
astrowelly1 είπε...
Η Αλόη, η οποία έχει έντονη
α. αντιγηραντική δράση,
β. αντιοξειδωτική δράση,
γ. αντιμικροβιακή δράση,
δ. αντιμυκητιασική δράση,
ε. αντικαρκινική δράση,
ζ. αντιτοξική δράση,
στ. δράση στο πεπτικό,
η. επουλωτική δράση,
θ. δράση στο κυκλοφορικό,
ι. αντιφλεγμονώδης δράση,
κ. αντιιική δράση,
βοηθάει εξαιρετικά την φυσική άμυνα του ανθρώπινου οργανισμού (ιώσεις, στοματικές παθήσεις, στομαχικές παθήσεις, καθαρισμό εντέρων, επούλωση τραυμάτων, απολύμανση τραυμάτων, περιποίηση του δέρματος, ανάπτυξη τριχοφυΐας, AIDS και για πολλές άλλες χρήσεις) σε οποιαδήποτε μορφή της, είτε πόσιμη, είτε ενέσιμη, είτε για εξωτερική χρήση.
ΠΕΡΙΕΧΕΙ:
1. Αμινοξέα
2. Ανθρακινόνες
3. Ένζυμα
4. Λιγνίνη
5. Μέταλλα
6. Σάκχαρα
7. Μαλικό οξύ
8. Σαλικυλικό οξύ
9. Σαπωνίνες
10.Στεροειδή - Λιπαρά οξέα
11. Βιταμίνες
12. Λεκτίνες
06 Απριλίου 2010 7:14 π.μ.
astrowelly1 είπε...
Μέσα στο φύλλο της Aloe Vera:
Το ζελέ της Αλόης Βέρα περιέχει πάνω από 75 γνωστά συστατικά.
Βιταμίνες:
Περιέχει μια ποικιλία βιταμινών, οι πιο σημαντικές όμως είναι η αντιοξειδωτικές βιταμίνες C, E και η Βήτα Καροτίνη, πρόδρομος της βιταμίνης Α. Η Αλόη είναι επίσης από τα λίγα φυτά που περιέχουν βιταμίνη Β12, πολύ σημαντική για τους χορτοφάγους.
Σακχαρίτες:
Αυτοί περιλαμβάνουν τη σημαντική αλυσίδα πολυσακχαριτών που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού.
Σαπωνίτες:
Αφρώδεις μικροοργανισμοί που δρουν αντιμικροβιακά, ενάντια σε βακτήρια, ιούς και μύκητες.
Μέταλλα – Ιχνοστοιχεία:
Αυτά είναι το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο ψευδάργυρος, ο χαλκός, το χρώμιο, το ασβέστιο, το νάτριο, το κάλιο, το σίδηρο και το σημαντικότατο αντιοξειδωτι-κό σελήνιο.
Ένζυμα:
Λιπάσες και πρωτεάσες διασπούν το φαγητό και βοηθούν την πέψη, καθώς και την καρβοξυπεπτιδάση που εμπλέκεται στην αντιφλεγμονώδη διαδικασία.
Λιγνίνη:
Αυτή η ξυλώδης ουσία προσδίδει στην Αλόη Βέρα την ικανότητά της να διεισδύει στο δέρμα.
Σαλικυλικό Οξύ:
Το συστατικό αυτό, που μοιάζει με την ασπιρίνη, είναι αντιφλεγμονώδες και βοηθά στη διάσπαση του νεκρού ιστού.
Αμινοξέα:
Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται 22 αμινοξέα, τους οικοδομικούς λίθους των πρωτεϊνών και η Αλόη Βέρα παρέχει 20 από αυτά. Το σημαντικότερο είναι όμως ότι το ζελέ της Αλόης μας δίνει 7 από τα 8 απαραίτητα αμινοξέα, που δεν μπορούν να παρασκευαστούν από τον ανθρώπινο οργανισμό και έτσι πρέπει να λαμβάνεται με μορφή τροφής.
Στερόλες (Λιπαρά Οξέα):
Οι τρεις κύριοι τύποι λειτουργούν ως ισχυροί αντιφλεγμονώδεις παράγοντες.
Ανθρακινόνες:
Οι πιο σημαντικές είναι η αλοΐνη και η εμοδίνη, όλες μαζί όμως είναι δυνατά παυσίπονα και γνωστά για τις αντιβακτηριακές τους ιδιότητες. Στη γνήσια μορφή τους είναι πολύ καθαρτικά.
06 Απριλίου 2010 11:52 π.μ.
astrowelly1 είπε...
Τι είναι η Αλόη; Όλα τα στοιχεία για το θαύμα της φύσης!
Η Αλόη Βέρα συχνά αποκαλείται το «Θαυματουργό Φυτό» ή «Φυτό των Εγκαυμάτων», αλλά έχει και πολλά άλλα ονόματα που έχουν αντέξει στο πέρασμα των 4.000 χρόνων.
Τόσο είναι το διάστημα που ωφελείται η ανθρωπότητα, από αυτό το καταπληκτικό, θεραπευτικό φυτό βότανο.
Ο Τζωρτζ Έμπερς, το 1862, ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε την αρχαία καταγωγή της Αλόης, σε έναν πάπυρο του 2500 π.Χ., ο οποίος ήταν στην ουσία μια συλλογή από θεραπείες με βότανα. Άλλοι ερευνητές έχουν ανακαλύψει από τότε, ότι η Αλόη χρησιμοποιούνταν στον αρχαίο Κινέζικο και Ινδικό πολιτισμό. Έλληνες και Ρωμαίοι γιατροί, όπως ο Διοσκουρίδης και ο Πλίνης ο Πρεσβύτερος, την χρησιμοποιούσαν με σπουδαία αποτελέσματα και, σύμφωνα με την παράδοση, ο Αριστοτέλης έπεισε τον Μέγα Αλέξανδρο να κατακτήσει το νησί Σοκότρα στον Ινδικό Ωκεανό, για να εξασφαλίσει άφθονη ποσότητα φυτών Αλόης, για να γιατρεύει τους τραυματισμένους στρατιώτες του. Οι βασίλισσες της Αιγύπτου Νεφερτίτη και Κλεοπάτρα, εκτιμούσαν ιδιαίτερα την Αλόη Βέρα σαν φροντίδα ομορφιάς, αφού στην εποχή εκείνη η ομορφιά και η υγεία ήταν πολύ περισσότερο συνδεδεμένες από ό,τι σήμερα.
Παρόλο που υπάρχουν περισσότερα από 300 είδη Αλόης, μόνο 4-5 ποικιλίες, διαθέτουν θεραπευτικές ιδιότητες. Από αυτές τις ποικιλίες, η Aloe Barbadensis Miller είναι η πιο ισχυρή ποικιλία Αλόης, γνωστή και σαν Aloe Vera – η πραγματική Αλόη.
Η Αλόη Βέρα είναι χυμώδης, μοιάζει αρκετά με κάκτο, αλλά στην πραγματικότητα ανήκει στην οικογένεια των κρινοειδών και συγγενεύει με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σπαράγγι. Όταν είναι ώριμη, το εσωτερικό ζελέ συλλέγεται, σταθεροποιείται και συσκευάζεται, ώστε να δημιουργηθεί ένα προϊόν που είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο ζελέ του φυτού.
Το ζελέ που βρίσκεται στο εσωτερικό του φύλλου της Αλόης μπορεί να ωφελήσει τον άνθρωπο ως πόσιμος χυμός, με πολλά θρεπτικά συστατικά, ενώ μπορεί ακόμα να συνδυαστεί και με άλλα συστατικά, για κρέμες και λοσιόν που χρησιμοποιούνται τοπικά, θρέφουν το δέρμα και βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητά του.
Για να ενεργήσει σωστά ένα προϊόν, πρέπει το κύριο συστατικό του να είναι η Αλόη Βέρα.
Πως κάνει καλό η Aloe Vera;
Η φυσική αντιφλεγμονώδης και αντιμικροβιακή δράση της Αλόης Βέρα συνδυάζεται με τα θρεπτικά της συστατικά, για να υποβοηθήσει στην αντιμετώπιση/βελτίωση διαφόρων προβλημάτων. Οι περισσότεροι άνθρωποι που χρησιμοποιούν Αλόη αναφέρουν μια γενική αίσθηση ευαιξίας. Οι πιο πολλοί δηλώνουν πως τους κάνει πιο ήρεμους και με λιγότερο άγχος. Αυτή η δήλωση σχετίζεται με την ενισχυτική επίδραση της Αλόης στο ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο εναρμονίζεται και λειτουργεί πιο ομαλά, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το σώμα μας απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις.
06 Απριλίου 2010 11:59 π.μ.
astrowelly1 είπε...
Ως φυσικοθεραπεύτρια
Αγαπώ την φύση και την φυσική αντιμετώπιση του σώματος.
Γεννημένη 1/ 5/1979 επέλεξα της φυσικές δραστηριότητες ,που μπορείς να απολαμβάνεις μέσα από την φύση.
Θεραπεία για το πρόσωπο
1. Αντιμετώπιση των ρυτίδων (θεραπεία ματιών)
2. Λείανση των ρυτίδων στο μέτωπο ν χειλιών , στα ζυγωματικά.
3. Λείανση στο λαιμό
4. Ενυδάτωση σε μεγάλο βαθμό
5.Λαμπερή επιδερμίδα μωρού
6. Τους ανοιχτούς πόρους τους επουλώνει και τους λειαίνει
7. Σημάδια από των ήλιο καθαρίζει , λευκένει
8. Ουλές ,της βελτιώνει με πολλή μεγάλη επουλωτική επίδραση
9.Ενεργειακά στοιχεία κάθαρσης
10.Βιταμίνες ,Σακχαρίτες ,Σαπωνίτες,Μέταλλα – Ιχνοστοιχεία ,Ένζυμα, Λιγνίνη,Σαλικυλικό Οξύ ,Αμινοξέα,Στερόλες (Λιπαρά Οξέα),Ανθρακινόνες
06 Απριλίου 2010 1:45 μ.μ.
astrowelly1 είπε...
Θεραπεία σώματος
1. Για πόνους , μώλωπες , έχει αντιφλεγμονώδη ιδιότητες
2. Δερματικές ασθένειες λ.χ. μυκήτων, ή ψωριάσεων, βελτιώνει με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί ή πάθηση τους
3. Χαλαρωτικές , τονωτικές ,καθαρτικές , ανανεωτικές είναι η ιδιότητες .
06 Απριλίου 2010 3:40 μ.μ.
astrowelly1 είπε...
Ο Γιατρός στην γλάστρα.
(Αυτό είναι το λουλούδι που μου χάρισε στα (10) χρόνια που την καλλιεργώ.)
Από αιώνες η Αλόη εθεωρείτο ένα "θαυματουργό" θεραπευτικό φυτό.
Ο χυμός αυτού του φυτού ήταν γνωστός για την ομορφιά, την υγεία και την μακροζωία που χαρίζει ήδη από την αρχαία Αίγυπτο.
" ο γιατρός βοηθάει αλλά η φύση θεραπεύει" - Ιπποκράτης.
"ένας γιατρός στην γλάστρα" - Χριστόφορος Κολόμβος.
Ο Μαχατμα Γάντι χρησιμοποιούσε την αλόε βέρα όχι μόνο σαν τροφή κατά τις μεγάλες περιόδους της νηστείας αλλά και ως μέσο αποτοξίνωσης.
Το εκχύλισμα της περιέχει περίπου 200 πολύτιμα, καθαρά βιολογικά συστατικά- μεταξύ άλλων ένζυμα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, βιοφλαβονοειδή, σάκχαρα και βασικά αμινοξέα.
15 Απριλίου 2010 2:25 μ.μ.
astrowelly1 είπε...
H προέλευσή της
H αλόη ανήκει στην οικογένεια των Liliaceae. To γένος αυτό περιλαμβάνει περισσότερα από 350 είδη, από τα οποία μόνο δύο είναι σημαντικά για την καλλιέργεια της αλόης για θεραπευτική και κοσμητολογική χρήση. H Aloe Ferox Miller ευδοκιμεί στη Nότιο Aφρική και δίνει την «αλόη του Aκρωτηρίου» (Cap Αloe), ενώ η Aloe Vera, η μόνη με κίτρινα λουλούδια (Aloe Barbadensis Miller) από τις Δυτικές Iνδίες, δίνει το προϊόν το οποίο είναι γνωστό ως «αλόη των Barbados» (Curacao Aloe). Tα φύλλα της αλόης είναι χοντρά, χυμώδη και σαρκώδη και μπορούν να παρουσιάζουν μεγάλη διαφορά ως προς το μέγεθος (από 20 μέχρι 60 εκατοστά). Aπό το κέντρο του φυτού βγαίνει μια ταξιανθία λουλουδιών με ζωηρά χρώματα (συνήθως κόκκινο ή ροζ), ανάλογα με την ποικιλία του φυτού. H αλόη βέρα διακρίνεται για τις πολλές θεραπευτικές της ιδιότητες, οι οποίες ήταν γνωστές στους αρχαίους Aιγυπτίους, που την απεικόνιζαν στα ιερογλυφικά τους και τη χρησιμοποιούσαν για τη θεραπεία του καταρράκτη!
ΓIA MAΣKA ΠPOΣΩΠOY : Kόψτε ένα από τα χοντρά φύλλα της αλόης βέρα. Aφαιρέστε το εξωτερικό περίβλημα του φύλλου και χρησιμοποιήστε το υγρό που θα βγάλει ως μάσκα για 15 λεπτά. Eνυδατώνει και ανακουφίζει την ξηρή και ταλαιπωρημένη από τον ήλιο επιδερμίδα. Tονώνει και αναζωογονεί.
Για να φτιάξετε κάποια κρέμα, θα πρέπει να αγοράσετε χυμό αλόης βέρα (διατίθεται ως έτοιμο ρόφημα) ή τζέλ με το εκχύλισμα του φυτού . Για μια γρήγορη όμως μάσκα προσώπου ή για να καταπραΰνετε το δέρμα σας από κάποιον ερεθισμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τοπικά και φρέσκα φύλλα αλόης, φτάνει να έχετε μια γλάστρα με το φυτό (δεν απαιτεί καμιά σχεδόν φροντίδα).
ENYΔATIKH KPEMA ΓIA ΛIΠAPA MEIKTA ΔEPMATA: Θα χρειαστείτε 5 κουταλιές τζελ αλόης βέρα, 1 κουταλιά γλυκερίνη και 5 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της προτίμησής σας (π.χ. τριαντάφυλλο, που απαλύνει και περιποιείται την επιδερμίδα).
Τετάρτη 5 Μαΐου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
για παραγγελιες φυλλων και φυτων αλοης επικοινωνηστε στο 6944418186 Ιερωνυμακης Θωμας
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.aloeveracrete.gr/